iScala ERP software

Het ERP-platform voor échte samenwerking

Met iScala 3.5 introduceert Epicor een standaard  softwaresysteem dat traditionele ERP-software combineert met Internet-technologie.

iScala 3.5 is een enkelvoudig ‘Collaborative’ ERP-platform dat bedrijven in staat stelt de bedrijfsprocessen van hun dochterondernemingen en divisies te automatiseren en managen, en tegelijkertijd een complete
e-business infrastructuur in huis te halen.

iScala 3.5 is de meeste recente versie van Epicor waarbij de
vorige versies upgrades hebben gekregen m.b.t.
bijvoorbeeld mobile apps,  AVG functionaliteit en nieuwe analytische mogelijkheden (SSRS, EDA).

Heeft u:

op ieder moment een totaaloverzicht nodig over al uw bedrijfsprocessen?
standaard software nodig waarmee u succesvol geavanceerde e-business kunt realiseren?
innovaties nodig zoals de integratie van bevoorradingsketens, web based rapportages en
externe applicaties – de nieuwe normen voor concurrerend wereldwijd zakendoen?

Dan is iScala 3.5 geschikt voor u.


Hoe iScala 3.5 werkt

De iScala 3.5 Collaborative ERP-oplossing is gebaseerd op back-office ERP-functionaliteit, waar internationaal opererende bedrijven en in het bijzonder hun dochterondernemingen, divisies en levaranciers in meer dan 140 landen ter wereld al op vertrouwen.

  Managementinformatie

Hoe goed uw ERP-oplossing ook is, deze staat of valt met de mogelijkheid er begrijpelijke informatie uit te verkrijgen. U hebt inzicht nodig in uw financiële situatie, voorraad, productieprocessen en klantengedrag – wanneer en op welke wijze u maar wilt. U wilt gemakkelijke en snel rapportages genereren, in het gewenste formaat, via het web of op papier. Met deze informatie runt u het bedrijf (en het bedrijf niet u).

Financieel management

Voor de meeste bedrijven begint ERP met het managen van de financiële situatie met basishandelingen zoals inkooporders maken, factureren, salarissen betalen, budgetten opstellen en bewaken en weten wat en waar uw activa zijn. Van eenvoudige administraties tot zeer gecompliceerde projectadministraties wilt u weten dat uw software het bedrijf ondersteunt op een niveau waar u op kunt vertrouwen.

Al deze cijfers zullen geconsolideerd moeten worden en als u onderdeel bent van een grotere onderneming, zal dat op een hoger niveau dienen te gebeuren, hetzij periodiek, hetzij continu. Als u in meerdere landen actief bent en met variërende wisselkoersen te maken hebt, zult u in lokale valuta willen werken maar toch kunnen rapporteren in dollars, euros, yen of wat u maar kiest.

Relatiemanagement

Als u uw relaties en klanten niet begrijpt, kunt u niet verwachten dat u ze vasthoudt. Dus heeft u een database nodig van alles wat zij in het verleden bij u kochten, hoe en wanneer ze betaalden, welke prijzen en kortingen zij normaal gesproken krijgen doorberekend en in het ideale geval ook informatie over de klanten zelf. U wilt immers uw klanten geen beloften doen die u niet kunt waarmaken. Het is veel beter exact te weten wat u kunt beloven en wanneer u kunt leveren. Als u projecten plant voor deze klanten, helpt het om dezelfde informatie direct beschikbaar te hebben.

Servicemanagement

Goed omgaan met service, en zo uw klanten tevreden houden en de kosten laag, kan het verschil betekenen tussen winst en verlies. Het is daarom van groot belang dat u zicht heeft op welke contracten op welke klanten van toepassing zijn, welke producten zijn geretourneerd en of dit overeenkomt met een onderhoudscontract of garantie. Als reparatie nodig is, wanneer zal dit dan gebeuren, hoeveel tijd kost het en zijn daar voldoende middelen voor? U moet er zeker van zijn dat de juiste mensen op de juiste plek en op het juiste tijdstip over deze informatie beschikken – in uw callcenter of of extern servicecentrum.

Inkoopmanagement

Ervoor zorgen dat uw goederen zijn waar ze moeten zijn zodat u precies voldoende voorraad hebt om aan de vraag te voldoen. De juiste leverancier vinden om aan uw bevoorradingseisen te voldoen. Het zijn essentiële functies in uw bedrijf. Het vermogen om voorraden zo veel mogelijk te vermijden door drop shipment toe te passen, en uw leveranciers automatisch te betalen om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen, kan bijdragen aan uw rendement. U zult ook moeten weten bij welke leverancier u de gunstigste voorwaarden krijgt, of de snelste levering of welk ander criterium u ook hanteert.

De materialen verwerven is één, zekerstellen dat u voldoende grondstoffen hebt, uw kasbehoefte verminderen en een hoger kwaliteitsniveau garanderen, is minstens zo belangrijk. Kwaliteitscontrole kan het verschil betekenen tussen tevreden klanten of ladingen geretourneerde goederen.

Voorraadbeheer

Het is essentieel te weten welke goederen u heeft, waar ze zijn en hoe oud ze zijn, ongeacht of ze in een centraal magazijn staan of in meerdere magazijnen. Als u met houdbare goederen te maken heeft, is het belangrijk te weten wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. U zult geen waardevolle goederen willen afschrijven (daarom moeten de goederen op de juiste lokaties worden geplaatst).

Zeker nu meer en meer producten een toenemend aantal componenten en ingrediënten bevatten, kunt u, door zicht te hebben op welke batches mogelijk gebrekkig of ontoereikend zijn, direct hun locatie achterhalen.

Als u goederen fabriceert of construeert dient u exact te weten waaruit deze bestaan zodat u de productie en aankoop van materialen kunt plannen. Kennis van hun opbouw en real-time beschikbaarheid daarvan, geeft uw bedrijf werkelijke flexibiliteit.

Productiemanagement

Het zou gemakkelijk moeten zijn dingen te maken, maar de juiste dingen maken op het juiste moment, met effectief gebruik van uw productiemiddelen terwijl u de kosten laag houdt, is een uitdaging. U moet uw productie kunnen plannen, uw middelen op tijd regelen, uw product samenstellen, zicht hebben op mogelijk bottlenecks en de juiste rapportages krijgen over wat er op elk moment gebeurt.

Van prognoses tot de productieplanning voor de komende maand, van het calculeren van de productie tot zicht op hoe producten zijn samengesteld, met Scala’s gespecialiseerde Manufacturing Planning and Control (MPC) rapportages houdt u zicht op uw productieprocessen. En dat gebeurt met gebruik van de MRPII (Manufacturing Resource Planning).